Snackisarna i poker 2018

Svenska Spels online poker-SM har haft sin stora vårturnering för året 2018! Vinnaren blev ”urbanowski” som vann 60 280 kronor. Grattis till vinsten! I övrigt ser pokeråret ut att starta mycket bra med massa spännande pokernyheter och nya stjärnskott i gemet. Frågan alla ställer sig i år är om det nya stjärnskottet kommer vara en människa… eller robot?

Svenska Spels pokerturnering har som bekant varit inställt en gång för att sidan blivit hackad för några år sedan. Hackerattackerna överbelastade sajten vilket gjorde att man var tvungen att avbryta den pågående online pokerturneringen. Det här hände inte i år utan hela 342 spelare fick chansen att tävla om pengar i ”Vårbluffen”. Nätpokerproffs har vi som tidigare nämnts gott om i Sverige, så grattis alla fantastiska deltagare! Vinnarlistan har ni här:

  1.  ”urbanowski”   60 280 kr
  2.  ”simon1583”    53 759 kr
  3.  ”DB 80”           30 856 kr

se hela listan på Svenskaspelspoker.se.

Vi ser framemot fler nagelbitare i år, inte minst i WSOP. Snackisen där handlar bland annat om en kvinna som riskerar att bli diskvalificerad eftersom hon försöker promota sin bok i samband med tävlingarna.

AI slår pokerproffsen i flera matcher

I år diskuteras det ivrigt kring hur robotar kommer kunna ta över mänsklig arbetskraft. Det som framför allt har påvisats är att robotar nu kan slå människor i poker, något man inte trodde var möjligt eftersom det helt enkelt inte går att lista ut vad motspelaren sitter på för kort. När AI vinner över kända pokerspelare börjar man istället förstå att poker är ett kunskapsspel, inte bara psykologi.

Konsekvensen av att AI nu kan besegra pokergenierna oroar många. Kommer det här utmana nätpokern och hur mtoverkar man sådant typ av fusk? DeepStack är just nu den ledande AI:n som genom en ny typ av teknik kunnat spela på “intuition” och det är just detta som varit så revolutionerande. Genom att göra en snabb databaserad estimering av kortleken kan den sedan använda den sista svåra biten, intuitionen, för att avgöra vad den mänskliga motståndaren sitter på för kort. Men tro inte att DeepStacks intuition kommer av sig själv, precis som med människor så måste den träna på det.