Storvinsten kan leda till problem

Du har vunnit storvinsten och tror nu att du kan börja ett nytt, problemfritt liv med alla dina pengar. Tyvärr är så inte fallet. När någon vinner mycket pengar uppstår nya problem, som släktingar som vill ha en del av summan och banker som pressar på.

289220-businessman-catching-falling-money

Vi har tidigare skrivit om att det kan hända att man vinner en storvinst och sedan tappar bort pengarna. Detta är förstås förödande för den som blir drabbad. Men det är inte bara stöldrisken eller risken att man tappar bort pengarna som är stor när man vinner mycket pengar. Risken är även stor att man hamnar i jobbiga situationer när man plötsligt är miljonär. Man kan tro att en storvinst leder till ett bekymmersfritt liv, men så är inte fallet. Faktum är att de flesta som vunnit stora pengar får en rad nya problem och måste ta sig en funderare då och då.

Ljug om vinstsumman

Först och främst måste man fundera över om man ska berätta för folk att man har vunnit, eller om man ska ljuga eller hålla tyst. Ett tips är att berätta för folk omkring en att man har vunnit, men ljuga om att hur mycket man har vunnit. Om man till exempel säger att man vunnit 100 000 kronor istället för tio miljoner, kan man fortfarande bjuda släkt och vänner på fester och resor utan misstankar. Det kan ändå vara bra att anförtro sig åt något som står en väldigt, väldigt nära. På så sätt har man någon som man kan diskutera djupa frågor och placeringsalternativ med.

Säg nej till banken

Ett annat tips som man som storvinnare kan ta till sig, är att man måste börja lära sig att säga nej. Först kommer man behöva säga nej till banken där man får in sina pengar. Sedan måste man även säga nej till alla andra som har fått nys om att man har pengar och som får kontakt med en. Vad gäller banken måste man se till att få en bra sparränta. Banken kommer förmodligen vilja att man placerar pengarna, men den första tiden räcker ett sparkonto bra. Sedan måste man se till att förhandla till sig en ränta som ligger en bra bit över vad de vanliga spararna får. En ränta på minst 1, 25 procent bör man kräva. Läs mer.