Svensk spelelit börjar på nätet

Att svenskar är duktiga på spel är ingen direkt hemlighet. Här har vi ett stort antal spelare som dragit hem flera miljoner i vinster i poker. Varför våra svenska spelare är så duktiga är förmodligen inget konstigt. Vårt klimat manar till att sitta inne mycket på vintern och så blir det många timmar framför datorn. De flesta spelarna som vi ser idag som storheter och den svenska speleliten har alla spelat på nätet och därigenom blivit kända för sina storvinster.

fyrtal i poker

Storspelare i Sverige har ofta en lång karriär bakom sig som nätpokerproffs. Redan 2005 gick det att läsa om exempelvis Mats Rahmn som vann flera miljoner i nätpoker. En yngre spelare är helt klart Alexander Anter som vi ser spår ifrån 2011 som en storvinnare och fick titeln ”underbarn”. Poker som idag har en klar koppling till spel via nätet går oftast hand i hand med de stora turneringarna och tävlingarna som WSOP.

Nätpoker – en väg in

Det finns såklart flera sätt att spela poker på och i olika sammanhang. Många tänker på den gröna filtduken på det runda spelbordet mitt i ett casino. Men den vanligaste formen av pokerspel är helt klart nätpokern, det är också den mest populära. Är man i sin tur duktig på nätpoker så leder det ofta till att man får sitta ned vid ett pokerbord med andra spelare i en turnering. Det är inte helt ovanligt att de större pokersidorna har stora samarbeten med de allra största turneringarna, så är man intresserad av att spela stort så ska man absolut ansluta sig till de större sajterna. Dessa kan du hitta på poker.se och dessutom läsa på om de allra senaste pokernyheterna. Exempel på nyheter och uppdateringar som du kan få därifrån är bland annat vart det bästa pokerspelet är. Just nu är det dessa sidor som lockar mest till spel:

  • PokerStars – den ultimata pokersidan, störst är i det här fallet bäst.
  • William Hill Poker är ett av de äldsta spelbolagen med hela 70 år i branschen. Med hästlöpning till poker.
  • 888.com har funnits med ett tag och erbjuder rent grafiskt ett fantastiskt spelrum.

För fler spelsidor för pokerspel så kolla in sidan.