Om du vann drömvinsten

De flesta har någon gång spelat på något slags spel med chansen att vinna. Om det så var en lottodragning och vinsten var en grytlapp eller om man försökte sig på miljonvinsten med triss skraplott så är känslan densamma. Spänningen över att veta att nu kanske det är ens egna tur, kanske får man storvinsten för sig själv. Det är dock långt ifrån alla som vinner så pass stora vinster att det skulle komma att handla om miljonen. Men ändock, är det skönt att fundera över, vad skulle jag göra om jag vann?

skrapar på triss

Att låta en person drömma fritt om hur de skulle spendera sin vinst är ett säljknep som de flesta säljare använder sig av. Åtminstone de duktiga som får mycket sålt. Det är nämligen när vi börjar fantisera om den där vinsten som vi redan köpt lotten. Och det är ju inget fel i att fundera över vad man faktiskt skulle göra med en miljon kronor. Så vad skulle man göra? Om man tänker på det i det stora hela så är 1 miljon kronor inte den största vinsten att vinna om man är ute efter ett hus, men det är ändå en hel del nöjen och renoveringar som skulle kunna bli av med den vinsten.

Det de flesta önskar

Om det är så att man vinner en stor summa pengar så är de många som svarar på frågan om vad de önskar att köpa, en bil, ett hus, en resa. Dessa tre stora saker är alltså det som de flesta önskar att köpa. Någon vill ge bort en summa pengar till släkt och liknande och det är absolut en fin gest. Många vill renovera upp huset och det räcker ju ganska långt om man ser till hur mycket det kan kosta att renovera, ett badrum går på cirka 50 000 kronor och uppåt så det är helt klart värt då man kan öka värdet på huset väsentligt. En investering vore att stoppa en del av pengarna i en fond och låta den växa, varför inte en pensionsfond så att man får ut en saftig pension när det är dags?